Kesän reissuihin turvallisesti ja ennakoiden

Valmistaudu kesän reissuihin huollattamalla auto ja ennakoimalla matkantekoon liittyvät asiat. Stressitöntä matkaa!

Autoasi-korjaamot toivottavat turvallista ja huoletonta kesää! On aivan älyttömän fiksua ennakoida mahdollisuuksien mukaan auton huoltotoimet hyvissä ajoin ja käyttää valmisteluihin muutama hetki aikaa. Ainakin kannattaa varata sopivasti aikaa matkantekoon sekä huomioida kanssamatkustajia. Ennakoimalla matkanteko sujuu mahdollisimman miellyttävästi ja stressittömästi.

Älä lykkää huoltoa loputtomiin

Voit vaikuttaa turvallisuuteen ja matkanteon stressitasoon varmistamalla ennen matkalle lähtöä, että auto on kunnossa. Isommat huoltotoimet kannattaa tietenkin teettää autohuollossa, mutta monet tarkistukset ja nesteet pystyy hoitamaan itsekin. Kannattaa tarkistaa ainakin, että auton moottoriöljyn taso on hyvä ja että lasinpesunestettä on riittävästi. Tarkista myös, että tuulilasinpyyhkimet, vilkut ja ajovalot toimivat moitteettomasti.

Ehkä peset tai käytät auton vielä pesussa ennen reissuun lähtöä. Puhtaana kiiltelevällä autolla on niin mukavaa ja tyylikästä lähteä liikenteeseen.

Autoasi-korjaamoverkosto

Jos haluat apua huoltotoimiin ja tarkistuksiin, niin ota yhteyttä suoraan Autoasi-korjaamoosi. Autoasi-korjaamoilla vaihdetaan öljyt, polttimot ja täytetään pissapoika ja vaihdetaan uudet tuulilasinpyyhkimet usein jopa odottaessasi. Kannattaa kuitenkin kannattaa tarkistaa työtilanne ja aukioloaika suoraan korjaamolta. Loma-aikaiset huoltotarpeet pystyy usein hoitamaan myös lomapaikkakunnalla – lähin Autoasi-korjaamo löytyy aina helposti nettisivujemme paikkakuntahaun avulla.

Ilmastointi viilentää ja raikastaa ilman

Jos kevään ilmastointihuolto unohtui, huoltoa ei kannata venyttää loputtomiin. Huollon yhteydessä vaihdetaan yleensä puhtaat suodattimet ja täydennetään ilmastointilaitteen nesteet. Huollettu ilmastointi toimii tehokkaammin ja säännöllinen ilmastointihuolto pidentää kompressorin ikää ja tuo sitä kautta säästöjä. Joskus koko laitteisto saattaa kaivata laajempaa desinfiointia ja puhdistusta. Suodattimet kannattaa vaihdattaa säännöllisesti, niin auto pysyy sisältä puhtaampana ja muutenkin tunkkaista ilmaa, haitallisia pienhiukkasia ja katupölyä on ikävä hengittää. Allergia- eli aktiivihiilisuodattimeen kannattaa panostaa, jos autoilee paljon tai perheessä on allergikkoja.

Renkaat kuluvat ja vaativat säännöllistä seurantaa

Rengaspaineet kannattaa tarkistaa säännöllisesti läpi vuoden, vaikkapa aina tankkauksen yhteydessä. Optimaalisilla rengaspaineilla auton turvallisuus ja ohjattavuus paranee. Löysillä tai epätasaisesti täytetyillä renkailla ajelu kuluttaa myös polttoainetta hieman enemmän ja renkaat kuluvat nopeammin. Oletko muuten muistanut tarkistaa vanteiden pultit renkaanvaihdon jälkeen? Tämä tahtoo monesti unohtua ja toisaalta vaatii kunnolliset ammattityökalut, jotta kireys olisi optimaalinen olematta liian löysä tai liian tiukka.

Jos auton ohjaus puoltaa, voi olla, että on aika varata aika korjaamolta. Monet Autoasi-korjaamot tekevät rengastöitä ja esimerkiksi nelipyöräsuuntaukset vaativat omat laitteistonsa ja erityistä ammattitaitoa. Isompiin huolto- ja korjaustöihin sekä ilmastointihuoltoon kannattaa varata aika ennakkoon, jotta korjaamo pystyy ennakoimaan esimerkiksi varaosatilaukset ennen auton saapumista korjaamolle.

Huomioi omat ja matkustajien tarpeet

Kun auto on varmistettu ja kunnossa, kannattaa huomioida vielä omat ja matkustajien tarpeet. Lähdethän liikkeelle levänneenä ja hyvällä fiiliksellä. Aurinkolasit ja vesipullo kannattaa pakata käden ulottuville. Lapsille voi aina varata jotain pientä viihdykettä, ehkäpä juomaveden tai pillimehun ja pari pientä kirjaa, mummulle päivän lehti ja pieni torkkupeitto? Koiran kanssa matkustava varmistaa myös koiran turvallisen matkustamisen ja huomioi koiran omat eväät ja vesipullon. Jaloittelu- ja kahvitauot auttavat pysymään skarppina ajaessa ja kaikki matkalaiset ovat perillä virkeämpinä.

Rentoa kesää!

toivottaa Autoasi