Auton ilmastointihuollot ja -korjaukset

 

Auton ilmastointi on syytä huoltaa säännöllisesti, jotta ilmastointilaitteiden teho ei heikkene, eikä järjestelmän kuormitus kasva liikaa. Ilmastoinnin tehottomuuden huomaa viimeistään kesähelteillä, kun ajomatka alkaa käydä tukalaksi, jos ilmastointi ei toimi. Siksi ilmastointihuolto kannattaakin tehdä hyvissä ajoin ennakoiden.

Miten usein auton ilmastointihuolto pitää tehdä?

Ilmastointihuolto kuuluu joillain automerkeillä huolto-ohjelmaan, mutta merkistä ja huolto-ohjelmasta riippumatta ilmastointi olisi hyvä huoltaa säännöllisesti ainakin noin kahden-kolmen vuoden välein. Myös raitisilmasuodattimet on syytä vaihtaa säännöllisesti vuosittain, jotta auton sisäilma pysyy hyvänä.

Teetä ilmastoinnin täyttöhuolto oikein

Ilmastointihuollon yhteydessä järjestelmästä poistetaan vanha kylmäaine ja öljy. Samalla tarkastetaan myös mahdolliset järjestelmässä olevat vuodot alipaineistamalla järjestelmä. Tiiveyden tarkastamisen jälkeen vanha, järjestelmästä poistettu ja suodatettu kylmäaine palautetaan järjestelmään, ja tarvittaessa mukaan lisätään lisää uutta kylmäainetta, sekä järjestelmään kuuluva öljy. Huolellisesti ja ammattimaisesti toteutettu ilmastointihuolto ottaa oman aikansa, toimenpiteenä se vie tyypillisesti noin tunnin. Toimenpiteen ajallinen kesto riippuu myös ajoneuvon kylmäaineen tyypistä. Varmista, että ilmastoinnin täyttöhuolto tulee tehtyä ammattitaitoisesti. Esimerkiksi aikaa vievän tyhjiöintivaiheen liian nopea suorittaminen ei välttämättä löydä kaikkia mahdollisia järjestelmässä olevia vuotoja. Ammattitaitoisesti toteutettu ilmastointihuolto maksaa itsensä takaisin, kun ilmastointi pidetään ennakoiden hyvässä kunnossa.

Lähikuva ilmasuodattimesta henkilön käsissä.Voiko auton ilmastoinnin huoltaa itse vai onko se ammattilaisen hommaa?

Auton ilmastointihuollot, -korjaukset ja täytöt on syytä jättää ammattilaisen hoidettavaksi, sillä ilmastoinneissa käytettävät kylmäaineet ovat monesti vaarallisia kaasuja. Ilmastointihuoltoja saa tehdä vain Turvallisuus ja kemikaalivirasto Tukesiin rekisteröityneet autokorjaamot ja pätevyyskokeen suorittaneet asentajat. Autoasi-korjaamoilla ympäri Suomen ilmastointihuoltoja ja -korjauksia tekevät kouluttautuneet ammattilaiset, joten voit luottaa, että työ hoidetaan aina ammattitaidolla ja turvallisesti.

Ilmastointihuollot ja -korjaukset kaiken ikäisille ja merkkisille autoille

Ajoneuvotekniikan kehittyessä myös ilmastointilaitteet monimutkaistuvat. Me Autoasi-korjaamoilla ympäri Suomen teemme ilmastointihuoltoja ja -korjauksia sekä ilmastoinnin täyttöjä kaiken merkkisille ja eri ikäisille autoille. Meillä on ammattitaitoinen osaaminen paitsi säännöllisille ilmastointihuolloille, myös vianhakuun ja ilmastointien korjauksiin.

Autoasi-korjaamot ympäri Suomen hoitavat ilmastointihuollot ja -korjaukset sekä ilmastointien täytöt ammattitaidolla.

Etsi sinulle lähin Autoasi-korjaamo ja varaa aika!