Jakohihnan vaihto ammattitaidolla

 

Jakopään hihnan kunto on syytä varmistaa säännöllisesti, sillä se on auton moottorin tärkeä osa. Jakohihnan vaihto on suoritettava ajoissa, sillä jos jakopää hajoaa, aiheuttaa se moottoriin vakavia vaurioita eikä auto enää käynnisty.

Jakohihnan vaihtoväliä ei kannata laiminlyödä

Tyypillisesti jakohihnan vaihtoväli on 150 000–200 000 kilometriä tai 5–6 vuotta, mutta joskus vaihtoväli voi olla lyhyempikin. Jakopääremontissa on järkevää vaihtaa muitakin jakohihnan toimintaan osallistuvia osia, jottei pian tarvitse tehdä uutta reissua korjaamolle.

Jakopään hihnan vaihdon hinta riippuu pitkälti työn vaativuudesta ja sarjan laajuudesta. Jos hihnan jättää vaihtamatta esimerkiksi kalliin työn välttämiseksi ja hihna hajoaa, hinta moninkertaistuu vakavan konerikon myötä aiheuttaen useamman tuhannen euron laskun. Suositeltua jakohihnan vaihtoväliä kannattaa siis ehdottomasti noudattaa.

Lue lisää, miksi jakohihnan vaihto on syytä muistaa tehdä säännöllisesti.

Jakohihnan vaihto ei automaattisesti kuulu määräaikais- tai vuosihuoltoon, mutta ammattitaitoinen asentaja osaa katsoa, onko vaihtoväli tullut täyteen ja kertoa, onko jakopään hihnan vaihdolle tarvetta. Hihna on järkevä vaihtaa hieman etukenossa etenkin silloin, jos vaihtoväli on jo lähellä ja tiedossa on pidempi reissu tai paljon kilometrejä.

Jakohihnan vaihto kannattaa suorittaa aina ammattitaitoisella korjaamolla

Jakohihnan vaihto on korjaajalle haastava työ, sillä jakohihna sijaitsee monesti ahtaassa paikassa. Koska työ vaatii tietyn ammattitaidon eikä kuka tahansa voi jakohihnan remonttia suorittaa, kannattaa se aina teettää ammattitaitoisella korjaamolla – autoilijan onkin hyvä olla tarkkana siinä, missä autoaan huoltaa.

Mikäli jakohihnan vaihtoa ei suoriteta ajoissa, jakohihna hajoaa ja auto lakkaa toimimasta, sillä moottoriin aiheutuu vakava konerikko. Moottorin korjaaminen on työläs ja hyvin kallis remontti, jonka välttämiseksi jakohihnan vaihto on tärkeä suorittaa ajoissa.

Autoasi-korjaamot ympäri Suomen hoitavat jakohihnan vaihdon autoon kuin autoon ammattitaidolla.

Etsi sinulle lähin Autoasi-korjaamo ja varaa aika!