Autoasi-ketju mukana autoasentajien koulutusprojektissa Sierra Leonessa

Autoasi-ketju on ollut mukana Suomen Pakolaisavun koulutusprojektissa, jossa koulutettiin Sierra Leonelaisia nuoria uuteen ammattiin – kuinkas muuten kuin autonasentajiksi. Asentajakoulutuksen jälkeen Autoasi on ollut edelleen mukana tukemassa jatkoon valittujen 13 opiskelijan ajokorttiopintoja.

Opintojen ja ajokortin avulla vahvistetaan nuorten työllistymistä ja mahdollisuuksia pärjätä elämässä itsenäisesti. Pakolaisapu, ja sitä kautta myös Autoasi-ketju, jatkavat koulutuksen jälkeenkin nuorten seurantaa ja tavoitteena on kerätä tietoa avun pidempiaikaisista vaikutuksista sekä ajokortin vaikutuksesta  nuorten elämään.

Kuva yläpuolella: Autokorjaajaopiskelijoiden ajokorttien luovutustilaisuus pidettiin 11.6.2015. Kuvassa vasemmalta Pakolaisavun kenttätyöntekijä Melvin Kowa, uutta ajokorttia ja todistusta käsissään pitävä autonasentaja  Hannah Lahai, Pakolaisavun virkailijat Mohamed Kamara ja Ben Malinen.

Kuva yläpuolella: Autokorjaajaopiskelijoiden ajokorttien luovutustilaisuus pidettiin 11.6.2015. Kuvassa vasemmalta Pakolaisavun kenttätyöntekijä Melvin Kowa, uutta ajokorttia ja todistusta käsissään pitävä autonasentaja Hannah Lahai, Pakolaisavun virkailijat Mohamed Kamara ja Ben Malinen.

Kiitollisuutta ja uskoa tulevaisuuteen

Ohessa muutama lainaus uusien autokorjaamoalan ammattilaisten ja juuri ajokortin saaneiden nuorten miesten ja naisten haastatteluista, joissa päällimmäisenä kuuluu sekä kiitollisuus että usko omaan tulevaisuuteen:

Justin K. Kamara: “Olen erittäin onnellinen tänä päivänä, kun saan ajokortin. Automekaanikon taidoilla pystyn tekemään töitä, ansaitsemaan rahaa ruokaan ja vaatteisiin ja pystyn maksamaan terveydenhoitomaksut sekä vuokran. Mitään tätä en pystynyt tekemään aikaisemmin.”

Moijueh Sannoh: “Opintojen päättymisen jälkeen olen työskennellyt Sierra Leonen Punaisen Ristillä ebola-epidemian ajan. Ajan itsenäisesti eri yhteisöihin ja työskentelen siellä kollegoideni kanssa. Pieni palkka, jota saan kuukausittain, on auttanut parantamaan elämääni. Nyt kun minulla on oikea ajokortti, auttaa se minua saamaan myös muita töitä, kun nykyinen sopimukseni päättyy.”

Edward Bongay: “Valmistumisesta lähtien olen työskennellyt autojen sähkötöiden parissa. Olen vahvempi elämässä, kun voin palkan ansiosta hankkia säännöllisesti ruokaa sekä muita perustarpeita, kuten vaatteet, asunto jne. Elämäntasoni on muuttunut paremmaksi tämän koulutuksen takia. Ansaitsen vähintään yhden euron päivässä.”

Hannah Lahai: “Olen työskennellyt Toyota-korjaamolla, jossa ammattitaitoni on kasvanut päivittäin. Menen jopa korjaamaan ajoneuvoja, jotka ovat hajonneet matkalle. Tämän ja muun työn, jota korjaamolla teen, ansiosta olen voinut laittaa lapseni kouluun ja maksaa 50 euron vuosimaksun esikoulusta. Nyt miehenikin arvostaa minua hyvin paljon.”

Lisätietoja Autoasi-ketjun yhteiskuntavastuuprojektista saat tarvittaessa markkinointipäällikkö Jari Vaaramaalta.

Jaa sosiaalisessa mediassa