Autoasi-yrittäjä esittelyssä: Arto Valkama, Seitoy Seinäjoki

Kuvassa Arto Valkama, Seitoy:n korjaamoyrittäjäVuonna 2018 perustettu Seitoy on Seinäjoella toimiva Toyotan merkkihuolto ja Autoasi-korjaamo, jonka yhtenä tärkeänä arvona on paikallisuus. Yrittäjä Arto Valkama haaveili omasta yrityksestä pitkään ja hyvän tiimin löytyessä päätti toteuttaa unelmansa. Hän nauttii työnsä monipuolisuudesta ja mahtavasta tiimistä ympärillään.

Arto, kuinka olet päätynyt autoalalle? Ovatko autot aina kiinnostaneet sinua?

Autot ovat kiehtoneet läpi elämäni ja nuoresta asti on tullut ajeltua kaikenlaisia menopelejä. Maatilan poikana minulla oli kaksi opiskelualavaihtoehtoa, joista valitsin autopuolen. Se oli helppo päätös ja tuntui ainoalta oikealta polulta, sillä olen aina ollut kiinnostunut autoista ja tekniikasta, sekä pitänyt laitteiden korjaamisesta. Ruuvaaminen on ollut minulla verissä pikkupojasta saakka.

Miten sinusta tuli Autoasi-yrittäjä?

Yrittäjyys oli minulle pitkään henkilökohtainen tavoite. Tarkoituksenani oli perustaa oma yritys jo vajaa 10 vuotta sitten, mutta silloin uskallus ei vielä riittänyt. Onneksi myöhemmin löysin ympärilleni oikeat ihmiset silloisesta työpaikastani. Päätimme, että nyt on aika uudistua ja perustimme neljän miehen voimin tämän korjaamon.

Vuodet työelämässä saivat minut ymmärtämään, että haluan oman yrityksen. Työntekijänä mietin usein, mitä tekisin toisin, jos minulla olisi oma liike. Mitä enemmän jouduin byrokratian pyörityksiin, sitä enemmän halusin kokeilla omia siipiäni. Olin haaveillut yrittäjyydestä pitkään ja lopulta unelma toteutui monen sattuman summana.

”Rakennamme paikallisuuden varaan ja se on tärkeä arvo korjaamollemme. Haluamme olla asiakkaiden saatavilla ja palvella heitä ammattitaitoisesti.”

Millainen on tyypillinen päivä korjaamollanne? Mitä siihen sisältyy?

Päivät ovat yleensä kiireisiä ja täynnä ohjelmaa. Tulen työpaikalle viimeistään kuuden maissa aamulla tekemään hallinnollisia tehtäviä, kunnes siirryn seitsemän jälkeen korjaamon puolelle käytännön asioiden pariin. Päivittäin korjaamolle saapuu useita pikaista apua tarvitsevia autoilijoita, jotka pyritään sovittamaan jo valmiiksi lähes täyteen työkalenteriin. Mikäli heitä ei saada palveltua normaalin työpäivän mittaan, venytetään päivää – tavoitteenamme on saada kaikki asiakkaat tyytyväisinä takaisin tien päälle. Kaikenlaista säätöä riittää, mutta se pitää hereillä ja pidän siitä. Paineen alla hommat sujuvat. Nautin päivien erilaisuudesta enkä kaipaa niihin rutiinia.

Kuvassa: Seitoyn työntekijä tarkastelee ja huoltaa auton renkaitaMiten kuvailisit korjaamoanne? Miten vastaatte muuttuviin autoalan tarpeisiin?

Korjaamomme on Toyota-merkkihuolto ja samalla Autoasi-korjaamo. Vankan Toyota-osaamisen lisäksi olemme monimerkkikorjaamo – merkistä riippumatta huollamme siis auton kuin auton kuntoon ammattitaidolla. Pieneksi korjaamoksi meillä on laaja repertuaari ja meille on tärkeää tarjota korjauspalveluita monipuolisesti.

Rakennamme pitkälti paikallisuuden varaan ja se on meille tärkeä arvo. Haluamme olla asiakkaiden saatavilla ja palvella heitä ammattitaitoisesti. Pienenä korjaamona pystymme palvelemaan ketterästi ja nopeasti ilman pitkiä jonoja. Meille on tärkeää saada asiat ja korjaukset hoidettua sovitusti.

Yrityksen alkuajoista saakka koulutus on ollut meillä suuressa arvossa. Satsaamme siihen paljon ja hyödynnämme niin Toyotan kurssimateriaaleja kuin Autoasin kursseja. Haluamme ehdottomasti pysyä kehityksessä mukana ja opiskelemme jatkuvasti muun muassa sähköautopuolen asioita.

Mistä nautit työssäsi eniten? Mikä innostaa ja motivoi?

Minulle hyvä työporukka on kaikki kaikessa. Kun ympärillä työskentelee motivoitunutta ja innostunutta porukkaa, töihin on mukavaa tulla joka aamu. Hyvässä tiimissä ihmiset jaksavat paremmin ja hommat hoituvat sovitusti. Nautin myös työn monipuolisuudesta. Hoidan niin hallinnollisia hommia, autovuokraamoa kuin vastaan korjaamon hallityöjohtajuudesta. Vaihtelevuus pitää mielen virkeänä.

Kerro jokin mukavan muiston vuosien varrelta.

Hyviä muistoja vuosien varrelta on valtavasti. Monet niistä liittyvät asiakaskohtaamisiin ja kaikista palkitsevimpia ovat tilanteet, joissa asiakas ymmärtää, että korjaamo on antanut kaikkensa ongelman selvittämiseksi ja kiittää jälkeenpäin tekemästämme hyvästä työstä. Asiakkaiden odotusten ylittäminen tuntuu joka kerta yhtä hyvältä.

Kuvassa: Seitoyn työntekijät seisovat tyylikkäästi rivissä korjaamon hallissa

Autohuolto Seitoy Oy
Päivölänkatu 34
60120 Seinäjoki
Huolto: 06-429 2020
Varaosat: 06-429 2022
huolto@seitoy.fi
seitoy.fi


Autoasi-korjaamoilla työskentelee valtava joukko raudanlujia korjaamoalan ammattilaisia. Tässä juttusarjassa esittelemme näitä osaajia ja korjaamojen arkea. Tutustu myös Autoasi-yrittäjien esittelyihin ja etsi sinulle lähin Autoasi-korjaamo.

Jaa sosiaalisessa mediassa