Auton ilmastointihuolto – nyt!

Hand_Wolf_02_auf_Gelb_2_web
Ilma on juuri nyt täynnä katupölyä ja siitepölyä. Ilmastointihuoltojen kevätsesonki onkin jo alkanut autokorjaamoilla. Milloin sinun autoosi on viimeksi vaihdettu raitisilmasuodatin? Auton sisäilmaa puhdistavat ilmansuodattimet vaihdetaan useimmiten kaksi kertaa vuodessa, syksyllä ja keväällä, usein muiden huoltojen yhteydessä.

Raitisilmasuodatin on useimmiten syksyn ja talven jäljiltä sekä kosteusvaihteluiden takia täysin tukossa ja pahimmillaan homeessa, joten sen vaihto on hyvä ajoittaa keväälle. Toimiva ilmansuodatin suojaa autoilijaa ja matkustajia katu- ja siitepölyltä sekä muilta ilmassa leijuvilta terveydelle haitallisilta pienhiukkasilta. Puhtaalla hengitysilmalla on huomattava merkitys autoilijan virkeyden ja terveyden kannalta.

Sisäilmansuodattimen tehtävä on varmistaa, että auton kuljettaja ja matkustajat hengittävät mahdollisimman vähän ilmassa leijailevia haitta-aineita. Ilmassa, jota matkustamoon virtaa ajon aikana ilmakanavan kautta, on noin 5 kertaa enemmän pakokaasuja ja allergisoivia aineita kuin tien vierellä olevassa ilmassa.

Ilmansuodatin kannattaa vaihdattaa säännöllisesti ja siihen kannattaa myös panostaa. Kymmenen-kahdenkymmenen euron lisäpanostuksella korjaamo vaihtaa autoosi perinteistä paperisuodatinta laadukkaamman aktiivihiilisuodattimen, jota kutsutaan usein myös allergiasuodattimeksi. Aktiivihiilisuodatinta suositellaan erityisesti lapsiperheille, paljon autoileville sekä allergikoille.

Toimiva ilmansuodatus pitää myös auton sisätilat puhtaampina. Jos auton ikkunat likaantuvat nopeasti sisäpuolelta ja autossa on tunkkainen ilma, on luultavasti aika käyttää auto ilmastointihuollossa ja vaihdattaa samalla raitisilmasuodattimet. Moni korjaamo luultavasti laskee ilmastointihuollon hinnan edullisemman paperisen suodattimen mukaan, joten kannattaa mainita, jos haluaa laadukkaamman aktiivihiili- eli allergiasuodattimen.

Jaa sosiaalisessa mediassa