Jakohihnan vaihto on syytä muistaa tehdä säännöllisesti

Jakopään hihna, jakohihna, jakopään remmi… Mikä se oikein on? Kaikki nämä termit viittaavat samaan osaan, joka on tärkeä pala auton moottoria, sillä se varmistaa moottorin sujuvan ja tarkoituksenmukaisen toiminnan. Jakohihna kannattaa huoltaa ja tarkastaa säännöllisesti. Jos se pääsee hajoamaan yllättäen, voi edessä olla kallis remontti.

Jakopään hihna siirtää kampiakselilta voiman nokka-akselille, joka käyttää venttiileitä. Hihna pitää huolen siitä, että moottorin osat toimivat oikeassa tahdissa. Jakohihna ja sen kunto herättävät paljon keskustelua ja jopa huolta. Mutta miksi?

Jakohihnan kunnossapito on tärkeää sekä auton toiminnan että ylimääräisten kustannusten välttämisen kannalta. Jos hihna katkeaa tai siitä tippuu hampaita ikääntymisen vuoksi, lähes aina moottoriin aiheutuu vakavat vauriot. Tämä johtaa kalliisiin korjaustoimenpiteisiin, sillä aiheutuvat vauriot, kuten venttiilien rikkoutuminen, voivat vaatia paljon työtä ja vahingoittaa muitakin moottorin osia. Säännölliset huoltovälit ja tarkastukset tuovat siis turvaa paitsi liikenteeseen, myös autoilijan mieleen.

Jakohihna ja sen kunto – pidä nämä mielessä:

  • Huolla ja tarkastuta auto säännöllisesti, jotta pysyt ajan tasalla jakohihnan kunnosta.
  • Jakohihnan vaihtoväli on aikaperusteisesti yleensä viisi vuotta, ja erikseen on myös määritetty maksimi käyttökilometrit, mikäli viisi vuotta ei vielä tule täyteen.
  • Jos hihna katkeaa tai siitä tippuu hampaita ikääntymisen vuoksi, voi moottoriin aiheutua vakavia vaurioita, ja tämä johtaa kalliisiin korjaustoimenpiteisiin.
  • Mikäli jakohihnan kunto mietityttää, kannattaa neuvoa kysyä ammattitaitoiselta korjaamolta.

Mietityttääkö jakohihnan kunto? Kysy neuvoa ammattitaitoiselta korjaamolta

Jakohihnan vaihto on monimutkainen tehtävä, joka vaatii erityisosaamista ja erikoistyökaluja. Jakopään hihnan vaihto suositellaankin tekemään aina ammattilaisen toimesta. Autokorjaamoilla on oikeat välineet ja tarvittava tieto hihnan kunnon tarkistamiseen ja tarvittaessa sen vaihtamiseen.

Me Autoasi-korjaamoilla ympäri Suomen teemme myös jakohihnojen tarkistuksia, korjauksia ja huoltoja ammattitaidolla.

Jaa sosiaalisessa mediassa