Autojen akkuja vaihdetaan etenkin talvella

Autoasi-korjaamo huoltaa ja korjaa autot. Myös akunvaihdot.

Auton akkuja joutuu uusimaan säännöllisesti, noin parin vuoden välein. Ehkä useamminkin, jos autolla ajetaan paljon lyhyitä matkoja ja jos autossa on paljon lisälaitteita (mm. lisälämmin).

Akkuongelmia ja akun loppuunkuluminen ilmenee usein juuri pakkasilla. Akun varaustila on jo pakkasten alkaessa saattanut olla heikossa hapessa ja jääkylmän akun latauskyky heikkenee olosuhteiden takia lisää.

Taloudellisen talviautoilijan kannattaakin pitää mielessä, että jääkylmän akun kyky ottaa laturin virtaa heikkenee ja jos ajomatkat ovat lyhyitä, jokainen liikkeellelähtö heikentää akkua entisestään.

Akunvaihto kannattaa teettää ammattilaisella

Kun akku jossain kohtaa sen elinkaarta joka tapauksessa pitää vaihtaa, on lohduttavaa tietää, että akunvaihto ei onneksi ole se kallein ja hitain remontti. Suurin osa Autoasi-korjaamoistamme testaa ja vaihtaa tarvittaessa autosi akun varsin lyhyelläkin varoitusajalla.

Akkujen vaihto kannattaa ehdottomasti jättää ammattilaiselle. Autokorjaamo myös huolehtii puolestasi vanhan akun asianmukaisesti kierrätykseen. Lisäksi ammattilainen osaa suositella juuri sinun autoosi ja käyttöösi sopivan ja oikeanlaisen sekä hintatason akun.

Akun vaihto sujuu ammattilaiselta nopeasti ja rutiinilla. Uusi akku pitää yleensä tilata erikseen, mutta se saadaan korjaamolle normaalisti jo seuraavaksi arkipäiväksi tai jopa tilataan ennakkoon. Lähimmän korjaamosi löydät etusivun korjaamohausta.

Jaa sosiaalisessa mediassa