Automekaanikko-koulutusprojekti Sierra Leonessa

Suomen Pakolaisavun ja Autoasi-ketjun yhteistyö ja automekaanikkojen koulutusprojekti Sierra Leonessa on alkanut jo vuonna 2012 ja jatkuu edelleen – hyvin tuloksin. Toukokuussa 2014 valmistuneet automekaanikot ovat päässeet hyvään alkuun töissään ja saivat nyt start-up-tuen Suomen Pakolaisavulta ja Autoasi-ketjulta.

50 uutta automekaanikkoa valmiina itsenäiseen elämään!

Pakolaisapu seuraa koulutettujen tilannetta ja se näyttää valoisalta. Pääsääntöisesti kaikki autoasentajat ovat saaneet selkeästi nostettua ansiotasoaan ja heillä on nyt oman alan töitä sekä tulevaisuuden suunnitelmia. Jopa Ebolaan sairastuneet kaksi oppilasta ovat toipuneet ja odottavat tilaisuutta aloittaa työt uudelleen.

Yhdenvertaisuutta

Syyskuussa 2015 alkoi uuden mekaanikko-opiskelijaryhmän koulutus. Tällä kertaa joukossa on kaksi aivan erityiset liikuntarajoitteisuuteen liittyvät haasteet voittanutta opiskelijaa.

Yhdenverraisuus-sierra-leone-web

Syyskuussa 2015 alkoi 30 uuden oppilaan automekaanikkokoulutus ja mukana on kaksi liikuntarajoitteista oppilasta, Sheku Kamara ja Moriba Balla, joilla molemmilla on toiveena perustaa oma korjaamo.

Pienellä panoksella suuria muutoksia yksilötasolla ja paikallisesti

“Olen osa-aikatyössä Ram Kamara Enterprisesillä, Kailahunissa. Osastoni on mekaanikkopalvelut. Ansaitsen 300 ooo leonea kuussa. Elätän nyt vaimoni ja kolme lastani, jotka käyvät koulua. Tulevaisuudessa aion perustaa oman työpajan.” – Musa Lamboi

Lisätietoa aiheesta

Lue lisää koulutettavien tarinoita tästä tiedotteesta:
Autoasi-ketju tukee sierra leonessa tiedote 05101.pdf

Toinen, aiempi uutinen ja lisää tietoa projektista löytyy täältä >>

Lisätietoja Autoasi-ketjun yhteiskuntavastuuprojektista saat tarvittaessa markkinointipäällikkö Jari Vaaramaalta.

Jaa sosiaalisessa mediassa