Autoasi-ketju ja Sierra Leone

SierraLeone_Autonasentajat_472_4216
Autoasi-autokorjaamoketjun ja Suomen Pakolaisavun vuonna 2012 alkanut yhteistyö ja automekaanikkojen ammattikoulutusprojekti Sierra Leonessa jatkuu. Aivan uutta näkökulmaa yritysvastuuprojektiin saadaan, kun Autoasin edustajat matkustavat huhtikuun puolivälissä Sierra Leoneen ja pääsevät tutustumaan Autoasi-ketjun kummioppilaiden kouluun, tapaavat autonasentajaksi opiskelevia kummioppilaita sekä käyvät usealla paikallisella autokorjaamolla sekä varaosaliikkeessä.

Vuosina 1991-2002 käytiin Sierra Leonessa erittäin verinen sisällissota, joka jätti monet vaille koulutusta ja työtä, tästä johtuen ihmisten koulutustaso Sierra Leonessa on yleisesti erittäin heikko ja aikuisväestö on edelleen pääsääntöisesti luku- ja kirjoitustaidotonta. Autoasi haluaa olla mukana automekaanikkojen koulutuksessa, jossa keskitytäänkin käytännön työssä tarvittaviin taitoihin. Koulussa nuoret oppivat mm. auton ja moottoripyörien huoltoa ja korjaamista. Työharjoittelussa nuoret pääsevät harjoittelemaan oikeassa autokorjaamossa. Koulutusohjelmassa on myös luku- ja laskutaidon opetusta.

Suomen Pakolaisapu on tukenut pakolaisia ja maahanmuuttajia Sierra Leonessa vuodessa 2003. Toimintamuotoina ovat. mm syrjäytyneiden nuorten ammattikoulutus ja lukutaitokoulutus. Lue lisää täältä >>

Lisätietoja projektista löytyy täältä:
Automekaanikko-koulutusprojekti Sierra Leonessa >>
Suomalaiset autokorjaajat tukevat kollegoitaan Sierra Leonessa >>

Jaa sosiaalisessa mediassa