Renkaanvaihtoaika on käsillä

autoasi_rengaskuva_vaaka_web

Kannattaa tarkistaa tai tarkistuttaa renkaiden urasyvyys samalla kun vaihdattaa alle kesärenkaat. Hyvässä kunnossa olevat renkaat parantavat auton ohjattavuutta sekä tekevät ajosta turvallisempaa ja mukavampaa. Kesärenkaiden lainmukainen minimiurasyvyys on 1,6 mm, mutta renkaiden märkäpito on tuolloin jo heikko. Vesiliirron vaara minimiurasyvyydellä on huomattavasti suurempi ja myös jarrutusmatka on merkittävästi pidempi kuin uusilla kesärenkailla.

Rengaspaineet kannattaa tarkistaa/tarkistuttaa aina säännöllisesti, muulloinkin kuin renkaidenvaihdon yhteydessä. Oikeat arvot löytyvät auton ohjekirjasta. Esimerkiksi kevään ensimmäisille mökkireissulle ja aina kun auto on raskaasti lastattu, on hyvä laittaa korkeammat rengaspaineet, auton ohjekirjan mukaisesti. Nykyrenkailla suositellaan käyttämään mieluummin hieman liian korkeita, kuin liian matalia rengaspaineita. Rengaspaine vaikuttaa osaltaan auton ohjattavuuteen ja käyttäytymiseen etenkin äkillisissä tilanteissa.

Uudemmista autoista löytyvien rengaspainevalvontajärjestelmien (TPMS) toiminta tulee myös tarkastaa renkaan kausivaihdon jälkeen. Järjestelmä saattaa vaatia esimerkiksi nollauksen renkaanvaihdon yhteydessä.

Mikäli autossasi on kevytmetallivanteet tulee niiden kiinnityspultit/-mutterit jälkikiristää kun renkaanvaihdon jälkeen on ajettu noin 100 km.

Autokorjaamossa ammattilaiset hoitavat renkaanvaihdot ja paineentarkistuksen nopeasti, siististi ja oikeanlaisilla työkaluilla. Useimmat korjaamot vaihtavat renkaat odottaessa, mutta sesonkiaikaan ajanvaraus voi olla hyvä vaihtoehto.

Samalle käynnille renkaanvaihdon yhteyteen voi ajoittaa näppärästi muita kevään isompia tai pienempiä huoltotoimia, esimerkiksi ilmastointihuollon tai sulkien ja polttimoiden vaihdon. Etenkin raitisilmasuodattimet kannattaa keväällä vaihdattaa ns. allergiasuodattimiin eli aktiivihiilisuodattimiin. Pyydä tarjous ja varaa aika lähimmästä Autoasi-korjaamosta!