Autoasi-yrittäjä esittelyssä: Ari Sulkakoski, AP Rengastarvike, Evijärvi

Autoasi-korjaamo AP Rengastarvike yrittäjä Ari Sulkakoski

Kuvassa Autoasi-ketjuun kuuluvan AP Rengastarvikkeen yrittäjä Ari Sulkakoski.

AP Rengastarvike Oy autohuoltoon ja rengasmyyntiin erikoistunut Autoasi-korjaamo Etelä-Pohjanmaalla, Evijärvellä. Vuonna 2007 perustetun korjaamon palveluvalikoima on aivan erityisen monipuolinen ja siihen kuuluu autojen korjaus- ja huoltotöiden lisäksi myös vaativammat rengastyöt renkaiden suuntauksineen, rengashotellipalvelut, rengas- ja vannemyynti sekä tuulilasinvaihdot. Lisäksi korjaamolla on AutoGlymin pesu- ja vahauspiste. Yrittäjä Ari Sulkakoski on yrityksen perustajajäsen ja työllistää itsensä lisäksi 4 työntekijää. Kotimaisessa Autoasi-korjaamoketjussa korjaamo on ollut vuodesta 2011. Vuonna 2017 korjaamo muutti suurempiin tiloihin punatiiliseen entiseen paloasemarakennukseen Kaustisentielle.

Miten ryhdyit yrittäjäksi, Ari?

AP Rengastarvike sai alkunsa, kun päätimme yhtiökumppanin kanssa lähteä kokeilemaan renkaiden myyntiä sivutoimisesti viitisentoista vuotta sitten, vuonna 2007. Rengasmyynti toi mukanaan myös autojen huoltotöitä ja vaikka yhtiökumppani jäi nopeasti pois, niin oma innostus säilyi. Vuonna 2014 ryhdyin päätoimiseksi yrittäjäksi. Tein alussa itse todella paljon kaikkea, mutta kun tunnit ja tilat loppuivat, piti palkata lisää väkeä ja laajentaa tiloja. – Yrittäjyydessä viehättää tietynlainen vapaus ja se että pystyy vaikuttamaan yrityksen toimintaan kaikella saralla.

Mitkä asiat aiemmassa työurassasi ovat olleet hyödyllisiä yrittäjänurallasi?

Minulla on asentaja-koneistajan koulutus. Olin pitkään töissä Fortagolla Alahärmässä. Työ oli vastuullista. Valmistimme muun muassa dieselmoottoreita Wärtsilälle. – Tärkeää on aina ollut tarkkuus ja asioiden huolellisesti tekeminen asiakkaalle alusta loppuun asti. Minulla on aina ollut kiinnostusta tekniikkaan ja moottoreihin. Aina on tullut korjattua autoja ja myös renkaat kiinnostaneet.

”Meiltä löytyy saman katon alta kaikki palvelut.”
Autoasi-korjaamo AP Rengastarvike

Hyvät työvälineet ja -tilat mahdollistavat tehokkaan työskentelyn.

Mitkä ovat tärkeimmät palvelut ja kilpailuvalttinne?

Korjaamme ja huollamme autot ja meiltä löytyy saman katon alta kaikki palvelut. Meillä on ajan tasalla olevat korjaamolaitteet sekä työkalut. Pystymme myymään niin renkaat kuin vanteet. Varastosta löytyy kattava valikoima monen merkkisiä ja kokoisia renkaita henkilö- ja pakettiautoihin. Teemme myös tuulilasin vaihdot, ilmastointihuollot, nelipyöräsuuntaukset sekä myymme autotarvikkeita. AutoGlym-käsittelypisteessä tehdään auton pintojen pesut ja vahaukset ja sisäpuhdistukset. Tavoitteemme on olla paras tässä omalla alueella. Tunnemme alueen autokannan ja asiakkaita tulee noin 60–70 kilometrin säteeltä. Työn laatu on meille tärkeää, mistään ei oikaista. Pyritään esimerkiksi katsomaan kaikki kerralla, kun auto nostetaan ylös. Joskus olen kutsunut asiakkaan hallin puolelle itse katsomaan jonkun asian. Tärkeää on säilyttää luottamus ja hyvä asiakaspalvelu. Niiden varaan rakennetaan yrityksen mainetta.

Millainen on tavallinen työpäivä AP Rengastarvikkeessa?

Aamusta käymme päivän työt asentajien kanssa läpi ja itse käyn tekemään tilauksia ja vastailemaan puhelimeen. Oma puhelin soi useita kymmeniä kertoja päivässä ja lisäksi palvelen asiakkaita kasvotusten ja osallistun mahdollisuuksien mukaan myös korjaamon puolen töihin. Töitä tehdään ympäri vuoden, vain muutama viikko vuodessa on selkeästi hiljaisempi.

”Tunnemme alueen autokannan ja asiakkaita tulee noin 60 – 70 kilometrin säteeltä.”
Autoasi-korjaamo AP Rengastarvike renkaansuuntaus

Vuonna 2017 korjaamo muutti näihin suurempiin entisen paloaseman tiloihin.

Mitä Autoasi-korjaamoketjuun kuuluminen tarkoittaa?

Halusin aikanaan keskittää ostot ja palvelun samaan paikkaan ja Autoasi-ketju oli siihen ehdottomasti paras vaihtoehto. Hyödynnämme ketjun palveluista muun muassa koulutuksia. Autoasi on ollut kehityksessämme mukana monella tavalla, kuten viimeksi yritykseni muuttaessa uusiin tiloihin vuonna 2017, sitä kautta hankittiin tuolloin uusia korjaamolaitteita ja koneita. Ketjun paikallinen Seinäjoen toimipiste on ollut isona tukena toimintamme laajentuessa uusien tilojen myötä.

Mitkä ovat suurimmat haasteet korjaamoalalla?

Koko alan suurimmat haasteet ovat varmaankin muuttuva maailma autoilussa ja autojen tekninen kehittyminen. Maailman tilanteesta johtuen tuotteiden saatavuus ja hintojen nousu on tuonut tietysti myös uusia haasteita. Autojen teknistyminen näkyy esimerkiksi siinä, että nykyautoissa tarvitaan OBD-testeri vapauttamaan jarrupalat ennen niiden vaihtoa. Yksi ajankohtainen haaste on saada nuoria kiinnostumaan alasta ja enemmän työntekijöitä autotekniselle alalle. Töitä kyllä on. Jonkun verran on toki tulijoita naapurimaista, mikä hieman paikkaa tilannetta. Työ on nykyisin erittäin monipuolista ja esimerkiksi tietoteknistä näppäryyttä pääsee hyödyntämään korjaamolaitteissa, testereissä, järjestelmissä.

“Yksi ajankohtainen haaste on saada nuoria kiinnostumaan alasta ja enemmän työntekijöitä autotekniselle alalle. Töitä kyllä on.”

Mitä positiivista autokorjaamoalalla on tapahtunut viime vuosina?

Korjaamolla käytettävien laitteiden ja koneiden kehittyminen sekä laajat valikoimat erikoistyökaluja ovat hyvää kehitystä. Niiden käyttäminen nopeuttaa autojen korjaamista. Tähän olemme panostaneet korjaamollamme. Kalleimpia ja harvinaisimpia erikoistyökaluja ei onneksi tarvitse aina omistaa, niitä voi vuokrata.

Autoasi-korjaamo AP Rengastarvike vanne- ja rengasmyynti

AP Rengastarvikkeen palveluvalikoima on erityisen monipuolinen ja siihen kuuluu autojen korjaus- ja huoltotöiden lisäksi myös vaativammat rengastyöt renkaiden suuntauksineen, rengashotellipalvelut, rengas- ja vannemyynti sekä tuulilasinvaihdot.

Miten korjaamoa kehitetään?

Korjaamon kehittämisessä olemme panostaneet työvälineisiin, työntekijöiden koulutukseen ja panostamme tulevaisuuteen, myös sähköautojen osalta. Kouluttautumista tarvitaan jatkuvasti autoteknisellä alalla. Hyvä työilmapiiri ja viihtyminen työssä on mielestäni tärkeää.

Keitä AP Rengastarvikkeessa työskentelee?

Meillä ovat kaksi kokeneempaa asentajaa ja nuoresta iästä huolimatta heillä molemmilla on yli 10 vuoden työkokemus. He ovat tukena yrityksen muille asentajille omalla laajalla osaamisellaan. Asentajat osaavat korjata vaativammatkin korjaukset. Osaava henkilökunta on meille kaiken pärjäämisen ja pysyvyyden tae. Lisänä on oppisopimus- ja kausityöntekijöitä.

Millaisista asioista asiakkaat antavat eniten hyvää palautetta?

Hyvästä ja nopeasta palvelusta tulee hyvää palautetta. Ja joustavuudesta. Asiakkaat ovat tyytyväisiä takuiden toimivuuteen. Meillä huollot ja korjaukset tehdään autonvalmistajien ohjeiden mukaan, jotta auto toimisi mahdollisimman pitkään. Myös säännöllisiä tapahtumia, kuten perinteisiä rengas- ja vannepäiviä, selvästi arvostetaan ja odotetaan.

Korjaamon yhteystiedot:

AP Rengastarvike
Kaustisentie 22, 62500 Evijärvi
Puh. 040 507 8959
ma – pe klo 8 – 16
aprengastarvike121@gmail.com
www.aprengastarvike.com

Autoasi-korjaamoilla työskentelee valtava joukko raudanlujia korjaamoalan ammattilaisia. Tässä juttusarjassa esittelemme näitä osaajia ja korjaamojen arkea. Tutustu myös muihin Autoasi-yrittäjien esittelyihin tai etsi sinulle lähin Autoasi-korjaamo paikkakuntahaun avulla.

Jaa sosiaalisessa mediassa