Autoasi-yrittäjä esittelyssä: Pekka Muinonen, PM Autohuolto

Joutsassa sijaitsevaa PM Autohuolto –korjaamoa pyörittää Autoasi-yrittäjä Pekka Muinonen. Korjaamo tarjoaa ympärivuorokautista hinauspalvelua ja kattavia korjaamopalveluita rautaisella ammattitaidolla. Vaikka autoiluala elää suurta murroskautta, Muinonen ei pelkää töiden loppuvan.

Pekka, kerro miten sinusta tuli Autoasi-yrittäjä

Mopot, autot ja kaikki pärisevä kiinnostivat kovasti ihan nuoresta lähtien. Kiinnostus vei Mikkelin ammattioppilaitokseen, missä aloitin autopuolen opiskelut. Vuodesta 2010 olen ollut samalla korjaamolla töissä, eli nykyisessä PM Autohuolto Oy:ssä. Aloitin työt asentajana, siitä ura sitten kehittyi itsestään. Vastuuta ja erilaisia työtehtäviä tuli lisää, ja siirryin työnjohtoon. Siitä etenin korjaamopäälliköksi ja olin niissä tehtävissä kaksi vuotta. Korjaamon edellinen omistaja tuli eräänä päivänä siihen päätökseen, että hän luopuu korjaamosta, ja minulle annettiin mahdollisuus ostaa toiminta ja lähteä yrittäjäksi. Tartuin tähän tilaisuuteen, ja sillä tiellä ollaan.

Yrittäjänä olen toiminut vasta maaliskuusta 2021 lähtien, joten mikään yrittäjäkonkari en vielä ole. Tähän asti asiakkaita on riittänyt ja työt ovat sujuneet rutiinilla, enkä ole onneksi törmännyt sen kummempiin haasteisiin. Hyvää yrittäjyydessä on, että töitä tekee nyt itselleen. Toki yrittäjyys tuo mukanaan enemmän vastuuta, ja myös työtä. Kesä-heinäkuu on korjaamon vilkkainta aikaa, kun mökkiläiset viettävät alueella lomiaan. Sesonkityöhön on panostettava, ja asiakkaita pyritään palvelemaan joustavasti.

Autoasi Joutsa oli aiemmin AD-korjaamo, mutta nykyään olemme valtuutettu Autoasi-korjaamo. Olen ollut Autoasi-ketjuun tyytyväinen. Yhteistyö sujuu erittäin hyvin, ja tukea saa aina, koski asia sitten teknistä puolta tai markkinointia.

“Olen ollut Autoasi-ketjuun tyytyväinen. Yhteistyö sujuu erittäin hyvin, ja tukea saa aina, koski asia sitten teknistä puolta tai markkinointia.”

Miltä näyttää tavallinen päivä korjaamolla?

Tällä alalla jokainen päivä on erilainen, koskaan ei tiedä, mitä päivä tuo tullessaan. Meillä on töissä neljä vakituista asentajaa, ja minä toimin työnjohdossa ja vastaanotossa. Tarjoamme kaikki autoalan palvelut, korjauksista ja kolarikorjauksista määräaikaishuoltoihin ja muihin huoltotöihin. Lisäksi tarjoamme hinauspalvelua ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä. Meiltä saa myös vuokra-auton tarvittaessa korjauksen ajaksi.

Miten näet autoilualan ja korjaamon tulevaisuuden?

Autoiluala kehittyy nopeasti ja jatkuvasti, ja meidän on kehityttävä sen mukana. Sähköautot ovat tällä hetkellä suuressa suosiossa, ja niiden määrä kasvaa reippaasti. Myös auton erilaiset turvalaitteet ovat lisääntyneet, esimerkiksi kaistanvaihtoavustin ja kamerajärjestelmä löytyvät yhä useammasta autosta. Tekniikan kehittyessä myös korjaamolaitteisto, kuten erilaiset testerit, täytyy pitää ajan tasalla. Lisäksi henkilökunnan osaamista kehitetään käymällä jatkuvasti ajankohtaisia koulutuksia.

Vaikka ala sähköistyy ja kehittyy, korjaamopalveluita tarvitaan ehdottomasti jatkossakin. Huolto- ja korjaustöille, sekä hinauspalveluille löytyy aina tarvetta, oli auto sitten sähköauto, hybridi tai polttoaineella kulkeva.

Mikä on palkitsevinta työssäsi?

Ehdottomasti palkitsevinta on se, kun asiakas lähtee meiltä tyytyväisenä. Olemme iloisia, kun pystymme tarjoamaan asiakkaalle tarvittavaa apua ja hän on palveluumme tyytyväinen.

PM Autohuolto palvelee autoilijoita kaikissa huolto- ja korjaustarpeissa!
Pekka muistuttaa kaikkia autoilijoita huoltamaan autoaan säännöllisesti. Perusasiat, kuten rengaspaineet, renkaiden yleiskunto, öljyt ja nestetasot kannattaa pitää kunnossa, jotta isommilta ongelmilta vältytään. Hän huomauttaa myös, että nykyautoissa ei enää ole vararengasta. Kun odottamatta jää tien päälle, ihmetelläänkin usein, että miten tässä näin kävi, ja mitä nyt tehdään? Ennakointi on siis autoilussa aina järkevää.

PM Autohuolto Oy
Vasaratie 2
19650 Joutsa
Aukiolo: ma-pe 7.30 – 16.00
Puhelin: 0400 883 377
Hinauspalvelu: 0400 259 117
joutsa@autoasi.fi
www.autoasijoutsa.fi 

Jaa sosiaalisessa mediassa