Autoasin ammattilaiset: Juha-Matti Kaila, e-Expert Autoasi Kelatien korjaamovastaava

Tervehdys Kelatien e-Expert Autoasi -korjaamolta!

e-Expert Autoasi Kelatie toimii Vantaan ja Tuusulan rajalla. Meillä työskentelee kaksi asentajaa, yksi sähköautomekaanikko ja minä, Juha-Matti, korjaamovastaava. Minun vastuullani on korjaamotoiminnan pyörittäminen kokonaisuudessaan, ja työhöni kuuluu paljon asiakaspalvelua sekä sen varmistamista, että asentajat voivat keskittyä omaan työhönsä. 

Pikkupojan innostuksesta korjaamon vetovastuuseen

Olen ollut innostunut moottoreista ja autoista niin kauan kuin muistan. Nuorempana tuli laiteltua mopoja, ja kun oli aika valita urasuuntausta, autoala oli oikeastaan ainoa, mikä todella kiinnosti. Työurani aloitin asentajana heti armeijan jälkeen ja tein hommia Mazdan maahantuonnilla. 2010 siirryin Örumille eli Autoasi-ketjun emoyhtiöön asentajaksi. Muutamaa vuotta myöhemmin 2013 tuli mahdollisuus jatkaa niin sanotusti yrittäjäasentajana, eli tein töitä vuokranosturipaikalla yrittäjänä. Varsinainen työ oli edelleen asentajan työtä, tuolloin Olarin Autoasi-korjaamolla. Myöhemmin tarjoutui mahdollisuus ottaa kyseisen korjaamon vetovastuu, ja tartuin totta kai tilaisuuteen – minua oli aina kiinnostanut korjaamon pyörittäminen. Myöhemmin vastuulleni tuli myös toinen korjaamo, Autoasi Laune.

Kelatien kokonaisuus vastaa sähköautoilijoiden muuttuviin tarpeisiin

Viime vuonna korjaamomme oli muutosten edessä, kun Olarin kiinteistön vuokrasopimus päättyi ja Launeen toiminta päätettiin myydä. Etsimme uudet, sopivat tilat, ja syksystä 2021 olemme toimineet Vantaan ja Tuusulan rajalla, Kelatiellä. Muutoksen yhteydessä samaan kokonaisuuteen toteutettiin korjaamoalan koulutuksiin erikoistuneen Diagnon koulutuskeskus. Autotekniikka kehittyy nyt niin kovaa vauhtia, että korjaamoammattilaisillakin on kova tarve kouluttautua ja kehittää osaamistaan, erityisesti uusien tekniikoiden osalta. Uusissa tiloissa toteutetaan muun muassa sähköautotekniikkaan liittyviä käytännön koulutuksia. Myös meillä on sähkö- ja hybridiautoihin erikoistunut henkilökunta, ja viereinen koulutuskeskus sekä Diagnon tekninen tuki tarjoavat meille aivan ainutlaatuisen tuen, jotta voimme palvella sähköautoilijoita parhaalla mahdollisella tavalla.

Jatkuvaa uuden opettelemista ja oivaltamista

Sähköautoja näkyy korjaamon arjessa koko ajan enemmän – nehän lisääntyvät liikenteessä jatkuvasti. Niiden huolto ja korjaus on jatkuvaa uuden oppimista, eikä se ole aina mitään yksinkertaista hommaa, vaan edellyttää jatkuvaa kouluttautumista, uteliasta asennetta ja asialleen omistautuneen autosähkömekaanikon. Sen suhteen meillä on käynyt todella hyvä tuuri, sillä tiimissämme on erinomainen sähköautomekaanikko!

Sähköautojen tekniikka on vielä sen verran uutta, että monet tilanteet tulevat nyt ensimmäistä kertaa vastaan, jolloin on etsittävä uusia ratkaisuja. Vaikka omaan työnkuvaani ei enää kuulukaan asentajan töitä, yritän aina olla sähköautojen korjauksissa mukana, jotta opin itsekin. On tärkeää, että myös korjaamon asiakaspalvelussa on osaamista ja tietämystä sähköautoista, jotta voidaan vastata asiakkaiden kysymyksiin ja palvella mahdollisimman hyvin.

Joskus vianetsintä on hyvin haastavaa ja aikaa vievää. Meillä on paljon kokemusta vaativasta vianhausta ja periaatteemme onkin, ettei yksikään auto lähtisi meiltä niin, ettei vikaa ole löydetty. Yksi mieleen painunut tapaus oli asiakkaan auto, joka oli käynyt jo useamman korjaamon sekä maahantuojan kautta, mutta vikaa ei ollut löytynyt. Lopulta auton oireilun juurisyy löytyi ja sähkövika saatiin korjattua. Vielä ei ole tullut vastaan sellaista tapausta, että olisimme joutuneet sanomaan asiakkaalle, ettei vikaa löydy, tai emme osaa sitä korjata.

Autoasi-korjaamoilla työskentelee valtava joukko raudanlujia korjaamoalan ammattilaisia. Tässä juttusarjassa esittelemme näitä osaajia ja korjaamojen arkea. Tutustu myös Autoasi-yrittäjien esittelyihin  ja etsi sinulle lähin Autoasi-korjaamo

Jaa sosiaalisessa mediassa