Autoasi-yrittäjä esittelyssä: Vesa Villanen, Autohuolto Villanen

Autohuolto Villanen on vuonna 2007 perustettu täyden palvelun autokorjaamo Salossa. Pikkupojasta saakka autojen parissa puuhastellut Vesa Villanen toimii korjaamotoimintansa ohella myös Autoasi-korjaamoyhdistyksen hallituksessa. Hän pyrkii ennen kaikkea kuuntelemaan muita korjaamoyrittäjiä ja kehittämään toimintaa sen pohjalta.

Vesa, kuinka olet päätynyt autoalalle?

Olen ollut ihan pikkupojasta asti kiinnostunut autoista. Vietin isäni työn kautta lapsuudessa paljon aikaa korjaamoilla. Kaikki vapaa-aika meni pitkälti autojen kimpussa. Myöhemmin lähdin opiskelemaan alaa ammattikouluun ja sain autonasentajan paperit.

Miten sinusta tuli Autoasi-yrittäjä?

Autohuolto Villanen perustettiin vuonna 2007. Vuonna 2010 Örum osti yhteistyökumppanimme Oy Arwidson Ab:n liiketoiminnan. Tämän myötä tuli mahdollisuus liittyä Autoasi-ketjuun ja päätimme lähteä siihen mukaan. Korjaamomme arkeen tämä ei juurikaan vaikuttanut, mutta aloimme saamaan markkinointiapua ja helpdesk-palveluita toimintamme tueksi, mikä oli upea juttu. Tällä hetkellä korjaamomme työllistää neljä henkeä, ja meillä käy paljon jo tutuksi tulleita kanta-asiakkaita.

Autotekniikka kehittyy kovaa vauhtia. Miten varmistatte, että voitte vastata nykyautoilijoiden tarpeisiin?

Panostamme jatkuvasti osaamisen kehittämiseen. Olemme suorittaneet useampia autohuollon ja -korjauksen sertifiointeja. Myös Autoasiin liittymisen mukana on tullut tarjolle koulutuksia, joita olemme hyödyntäneet.

Olemme ammatillisesti ylpeitä, että pystymme palvelemaan asiakasta parhaalla mahdollisella tavalla. Kaikki huoltomme ja korjauksemme tehdään autonvalmistajien antamien työohjeiden mukaisesti, käyttäen ainoastaan parhaita mahdollisia varaosia ja voiteluaineita sekä oikeita työkaluja.

Millainen on tyypillinen päivä korjaamollanne? Vai onko sellaista?

Eipä oikeastaan, kaikki päivät vaihtelevat. Aamut alkavat vakiokuvioilla, mutta päivän mittaan suunnitelmia joudutaan usein muuttamaan lennosta. Asiakkaita on korona-aikanakin riittänyt tasaisestI. Koronapandemian alkuvaiheessa muutos asiakasvirrassa oli selkeämpi – ihmisillä oli enemmän aikaa käytössään ja ajosuoritteita oli vähemmän, jolloin ihmisillä oli myös aikaa huollattaa autoja, mikä tiesi meille lisää asiakkaita.

Mikä työssäsi on parasta?

Viihdyn työssäni kaiken kaikkiaan todella hyvin. Yrittäjyyden tuoma vapaus on parhaita asioita tässä työssä. Olen siis tyytyväinen päätökseeni lähteä vuonna 2007 yrittäjäpolulle, johon minut sysäsi oma autoinnostus.

Olet mukana myös Autoasi-korjaamoyhdistyksen hallituksessa, kuinka yhdistys palvelee Autoasi-yrittäjiä?

Toimintamme tavoitteena on auttaa ja palvella ketjuyrittäjiä, jotta saisimme yhteneväisyyttä palveluumme ja ennen kaikkea kehitettyä kaikkien ketjukorjaamojen toimintaa. Ajatuksena on, että korjaamoyrittäjät kertoisivat, jos huomaavat itse työssään kehityskohteita tai epäkohtia. Esiin nousseita aiheita käsittelemme kokouksissa ja pyrimme kehittämään palveluita yrittäjillä ilmenevien tarpeiden pohjalta. Yritämme puhaltaa yhteen hiileen ja madaltaa yrittäjien kynnystä osallistua toiminnan kehittämiseen.

 

Autohuolto Villanen
Perämiehenkatu 14
24100 Salo
Puh: 0400 316433
huolto@autohuoltovillanen.fi
www.autohuoltovillanen.fi

Jaa sosiaalisessa mediassa