Huomioi nämä seikat ja reissaa turvallisesti kesällä

Kesä on taas täällä ja pidemmät mökki- ja lomareissut ajankohtaisia monelle autoilijalle. Matkailu sujuu huolettomammin, kun auton ajokunto on varmistettu ja tarvittavat huollot sekä tarkastukset tehty. Autoasin asiantuntijat kertovat, mitä jokaisen loma-autoilijan kannattaa ottaa huomioon ennen matkalle lähtöä ja sen aikana!

Ajamisen mukavuuteen vaikuttavat niin kellonaika, sää kuin muut liikenteen kulkijat. Onneksi reissun sujuvuuteen voi vaikuttaa myös itse jo ennen matkalle lähtöä. Kun auton ilmastointi, renkaat, pyyhkimet ja valot on hoidettu kuntoon sekä auto lastattu oikeaoppisesti, voi reissuun lähteä, kuten lomalle kuuluu – huolettomasti.

Auto kuntoon kesäreissuille – aurinko ja lämpö sekä tavaranpaljous tuovat omat haasteensa

Auton kesähuolto on hyvä suorittaa ennen pidempiä reissuja. Renkaiden kunto ja rengaspaineet sekä oikeaoppinen auton lastaus ovat tärkeitä tekijöitä pitkillä matkoilla, kun tavaraa on mukana paljon. Mikäli matkassa on peräkärry, on myös sen kuormauksesta ja oikeanlaisesta kiinnityksestä huolehdittava.

Ilmastoinnin merkitys ja sen toimivuus korostuvat kesällä, kun säät lämpenevät. Lisäksi on hyvä muistaa kirkkaan auringon vaikutukset. Pyyhkimien toimivuus ja tuulilasin pesunesteen riittävyys kannattaa varmistaa, jotta liat ja lasiin lentävät ötökät eivät heikennä näkyvyyttä. Toisaalta myös pimeys on tärkeää huomioida ja valojen kunto tarkistaa: vaikka Suomessa kesä onkin valoisa, öisin teillä voi olla yllättävänkin pimeää.

Tärkeimmät vinkit auton kesähuoltoon:

  • Ilmastointi on hyvä huoltaa joka toinen vuosi – sen toimivuus takaa viileän auton ja virkeämmät matkustajat
  • Ennen pidempää reissua renkaat ja rengaspaineet kannattaa tarkistaa
  • Huomioi valojen kunto, vaikka kesä onkin valoisa
  • Tavaran kuormaus ja kuormasidonta tulee tehdä huolella, jotta vältytään turhilta vaikeuksilta ja tehdään matkustamisesta turvallisempaa

Ilmastointi ja sen toimivuus ovat kesäautoilun ykkösjuttu

Kesäautoilu sujuu huomattavasti raikkaammin, kun ilmastointi muistetaan huoltaa kuntoon joka toinen vuosi. Raitisilmasuodattimen toimivuus on hyvä tarkistaa vuosittain, sillä sen epäkunto kerää autoon turhaa kosteutta. Viileässä autossa matkustaminen on mukavaa ja pitää virkeämpänä pitkillä matkoilla.

Testaa millainen autoilija olet

Ajon aikana kovankin helteen voi unohtaa, kun ilmastointi pelaa. Pysähdysten aikana auton sisälämpötila nousee kuitenkin nopeasti, vaikka autoa ei parkkeerattaisikaan suoraan auringonpaisteeseen. Tästä syystä autoon ei saa koskaan jättää eläimiä, ei edes kauppareissun ajaksi.

Säännölliset huollot tuovat ajamiseen rentoutta

Auto on hyvä huoltaa valmistajan huolto-ohjeen mukaisesti suurimpien ongelmien välttämiseksi. Mikäli autossa ilmenee kuitenkin joitakin epäkohtia, kuten outoja ääniä tai merkkivaloja, on autolla hyvä huristaa lähimpään Autoasi-korjaamoon. Jos ajaminen ei enää onnistu, voi puhelimella pirauttaa huoltoon ja sopia toimenpiteistä. Autoasin ammattitaitoisen korjauksen jälkeen voi suunnata huolettomasti kohti kesän reissuja – niin pitkiä kuin lyhyempiä.

Jos kesäreissuilla auton remonttitarve kuitenkin yllättää, muista, että voit hyödyntää joustavaa Autoasi Rahoitusta. Nyt saat jopa 12 kuukautta korotonta maksuaikaa. Kysy lisää lähimmältä Autoasi-korjaamolta tai lue lisää!

Jaa sosiaalisessa mediassa