Autoasi-yrittäjä esittelyssä: Mika Kirjavainen, EK Erikoiskaupat

Autoasi-yrittäjä Mika Kirjavaisen luotsaamat EK Erikoiskaupat Oy:n autosähkökorjaamo ja auton varaosiin keskittyvä verkkokauppa Auton.fi palvelevat autoilijoita Kuopiossa. Henkilökunnalla on pitkä kokemus ja vankka osaaminen erityisesti nykyaikaisten autojen sähkötöistä.

Mika, kuinka päädyit autoalalle? Oliko se itsestäänselvyys jo nuorena?

Autoalalle päädyin, kun lähdin opiskelemaan autonasentajaksi, se tuntui peruskoulun jälkeen kiinnostavimmalta vaihtoehdolta. Opiskelin kolme vuotta ammattikoulussa autonasentajaksi ja autosähköasentajaksi. Sen jälkeen olenkin ollut lähes koko työurani alalla. Työn ohessa olen kouluttautunut lisää ja opiskellut myös kauppateknikon tutkinnon, työnjohdon ammattitutkinnon sekä merkonomin tutkinnon.

Miten sinusta tuli Autoasi-yrittäjä ja millaista yrittäjyys on ollut?

Työskentelin ensin edellisessä yrityksessä autosähköasentajana, varaosamyynnissä ja myöhemmin olin osakkaana sekä toimin myös liikkeen vetäjänä ja toimitusjohtajana. Kyseinen yritys oli myös osa Autoasi-ketjua, joten ketju olikin tullut jo hyvin tutuksi. Siksi minulle oli luontevaa lähteä mukaan Autoasi-ketjuun myös oman yritykseni kanssa nyt kun toiminta on laajenemassa. Siirtyminen yrittäjäksi tuntui oikealta, kun sitä varten oli vuosien varrella kertynyt eväitä. Olin työskennellyt urani aikana käytännössä kaikissa rooleissa autokorjaamolla. Jossain vaiheessa aloin kaivata muutosta ja jotain uutta, ja siirtyminen yrittäjäksi oli hyvä seuraava askel. Yrittäjyyteen liittyy vapaus, mutta toisaalta myös vastuu. Työ sitoo paljon, mutta samanaikaisesti voin päättää paljon myös itse.

Millainen on tyypillinen päivä korjaamollanne?

Arki on pääsääntöisesti aika hektistä ja hyvin vaihtelevaa. Meillä on erikoisosaamista sähkötöistä, joten huoltojen lisäksi teemme paljon vian etsintää ja haastavampia sähköpuolen töitä.

Parasta on, kun on hyvä porukka tekemässä! Ei tätä yritystä olisi ilman asiantuntevaa henkilökuntaa. Enkä olisi perustanut korjaamoa, jos en olisi tiennyt, ketä saan sinne töihin. Viime syksynä, kun aloitimme, minun lisäkseni mukana oli yksi entuudestaan tuttu asentaja. Uuden yrittäjäosakkaan sekä uuden asentajan myötä meitä on jo nyt neljä, joten kasvuvauhti on ollut reipasta.

Tilat jäävät meillä pian pieneksi, joten se ratkotaan tässä loppuvuoden 2021 aikana. Kun pääsemme suurempiin tiloihin, tarkoituksemme on keskittyä sähköautoihin vielä vahvemmin. Meillä on jo nyt siihen liittyvää erikoisosaamista, ja vahvistamme ammattitaitoamme täydennyskoulutuksilla.

Miltä näyttää sähköautojen tulevaisuus, ja miten se näkyy korjaamolla?

Kuluttajien keskuudessa alkaa jo näkyä, että sähköautojen määrä kasvaa, ja kysyntä niiden huolloille sekä korjauksille kasvaa. Hybridejä on ollut jo pidempään, mutta myös täyssähköautojen määrä kasvaa koko ajan. Sähkö- ja hybridiajoneuvojen huoltaminen ja korjaaminen ovat luvanvaraista toimintaa, ja niitä saa tehdä vain koulutettu henkilö. Autohan on tässä tapauksessa sähkölaite, joten korjauskin on jätettävä siihen perehtyneelle ammattilaiselle. Sähköautot ovat tulevaisuutta, ja siksi mekin panostamme sähköauto-osaamiseen ja haluamme olla eturintamassa sähköautojen huoltojen sekä korjausten ammattilaisina.

Mikä on palkitsevinta työssäsi?

Asiakastyytyväisyys palkitsee. Vuosien saatossa olen oppinut, että kun tekee parhaansa joka kerta – eikä siis hoida hommia helpoimman kautta – on lopputulos hyvä ja asiakkaat kiittävät.
Meille on tärkeää kommunikoida asiat aina mahdollisimman selkeästi asiakkaalle, jottei tule väärinymmärryksiä. Pyrimme aina olemaan perinpohjaisia ja selvittämään asiakkaan ongelman kunnolla. Meillä satsataan jatkuvasti henkilökunnan koulutukseen, myös asiakaspalvelun osalta. Tyytyväisten asiakkaiden kautta sana leviää, että meillä homma toimii. Ja se tuo jatkuvuutta toiminnalle.

 

Auton.fi / EK Erikoiskaupat Oy
Poijutie 16, 70460 Kuopio
Puhelin: 040 169 6448
korjaamo@auton.fi
ma–pe klo 8.00–16.00

Jaa sosiaalisessa mediassa