Autoasi-yrittäjä esittelyssä: Peter Metso, Korjaamo Metso Oy

Peter ja Joonas Metso

Vuonna 2021 perustettu Korjaamo Metso toimii Myrskylässä ja tarjoaa asiakkailleen luotettavaa osaamista niin henkilöautojen kuin raskaampien ajoneuvojen huoltoihin ja korjauksiin. Yrittäjä Peter Metso jatkoi isänsä jalanjäljissä, kun hän otti veljensä Joonas Metson kanssa korjaamon vastuulleen.

Peter, kuinka olet päätynyt autoalalle yrittäjäksi?

Olen aina harrastanut moottoriurheilua ja ollut kiinnostunut autoista. Isäni on ollut korjaamoyrittäjä ja lapsuuteni vierähti pitkälti korjaamon monissa hommissa apuna. Osasin odottaa sukupolvenvaihdosta ja olen oikeastaan aina tiennyt, että minusta tulee yrittäjä isäni jalanjäljissä. Syksyllä 2021 perustimme veljeni kanssa Korjaamo Metson isämme siirtyessä korjaamon työntekijäksi. Pidän tästä työstä enkä haluaisi lähteä muihin hommiin.

Miten Autoasi-ketju tuli mukaan kuvioon?

Olimme jo isäni aikana Autoasi-ketjussa mukana ja sukupolvenvaihdoksen myötä uusimme sopimuksen. Tuntui helpolta ja hyvältä jäädä tuttuihin ympyröihin. Olemme olleet tyytyväisiä Autoasi-yrittäjiä ja saaneet sitä kautta koulutusmahdollisuuksia, näkyvyyttä sekä teknistä neuvontaa ja apua. Esimerkiksi kerran etsimme pitkään syytä autossa ilmenneelle vialle. Otimme yhteyttä Autoasin tekniseen neuvontaan, jonka avulla homma lopulta ratkesi ja saimme auton kuntoon.

”Teemme myös raskaan puolen hommia. Meillä on iso hydrauliikkavarasto, josta löytyy lähes poikkeuksetta kaikki, mitä metsäkone- ja maatilayrittäjät tarvitsevat.”

Miten kuvailisit korjaamoanne?

Panostamme luotettavaan ja monipuoliseen toimintaan ja meillä käy asiakkaina yrityksiä ja yksityishenkilöitä, niin läheltä kuin kauempaa, jopa Porvoosta saakka. Korjaamollamme pyörii vakituisesti neljä henkilöä: minä ja veljeni yrittäjinä sekä kaksi työntekijää. Tarpeen vaatiessa myös vanhempi veljemme auttaa korjaamon hommissa. On hienoa, että asiakkaita ja töitä riittää.

Kehitämme koko ajan osaamistamme, kouluttaudumme sekä pidämme työkalut ja kaluston kunnossa. Pyrimme kehittämään korjaamoa jatkuvasti entistä paremmaksi ja asiakkaille miellyttävämmäksi. Tällä hetkellä työn alla ovat olleet isot tilat ja piha-alue. Olemme remontoineet ja laajentaneet pihaa tehden siitä siistimmän näköisen. Seuraavaksi vuorossa on julkisivuremontti.

Millaista erityisosaamista teillä on?

Autokorjaamomme on erikoistunut monipuolisesti erilaisiin huoltoihin. Hoidamme asiantuntemuksella niin määräaikaishuollot, ilmastointihuollot kuin jakopään vaihdot. Itselläni on eniten osaamista Volkswagen-, Audi- ja Skoda-merkeistä eli teen merkkihuoltoa. Teemme myös raskaan puolen hommia. Meillä on iso hydrauliikkavarasto, josta löytyy lähes poikkeuksetta kaikki, mitä metsäkone- ja maatilayrittäjät tarvitsevat.

Mitä tyypilliseen päivään korjaamollanne kuuluu?

Aloitamme työt aikaisin ja juomme tiimin kesken aamukahvit. Samalla käymme päivän tehtävälistan läpi. Aamun hommiin kuuluu myös varaosien tarkistaminen ja asioiden laittaminen valmiiksi päivän korjaus- ja huoltotöitä varten. Me kaikki neljä toimimme asennushommissa, mutta yhdellä meistä on erityisesti raskaan kaluston hommat hallussa. Olemme järjestäneet työmme niin, että olemme asiakkaiden tavoitettavissa läpi työpäivän ja meidät saa soittamalla lähes poikkeuksetta kiinni.

”Pidän siitä, että saan itse vaikuttaa työnkuvaani ja luoda omanlaista polkuani. Oppiminen ja kehittyminen tuntuvat aina yhtä palkitsevilta, vaikka haasteet ja harjoittelu vievätkin oman aikansa.”

Miten työsi on muuttunut vuosien aikana?

Omaan työnkuvaani kuuluu paljon juoksevien asioiden hoitamista, kuten varaosien hankkimista. Pidän siitä, että päivät ovat täynnä monipuolista tekemistä. Kun aloitin korjaamolla, tein pelkästään asentajan töitä. Vastuuta olen saanut pikkuhiljaa enemmän ja enemmän, ja se on vienyt minut toimitusjohtajaksi.

Mikä työssäsi innostaa ja motivoi?

Pidän siitä, että saan itse vaikuttaa työnkuvaani ja luoda omanlaista polkuani. Oppiminen ja kehittyminen tuntuvat aina yhtä palkitsevilta, vaikka haasteet ja harjoittelu vievätkin oman aikansa. Myös asiakkaiden auttaminen ja heidän tyytyväisyytensä on tärkeä tekijä, joka auttaa jaksamaan arjessa.

Korjaamo Metso
Ylöstalontie 1
07600 Myrskylä
puh. 040 3527696
korjaamometso@outlook.com
www.korjaamometso.fi
Ma-pe 7.30–16.00

Autoasi-korjaamoilla työskentelee valtava joukko raudanlujia korjaamoalan ammattilaisia. Tässä juttusarjassa esittelemme näitä osaajia ja korjaamojen arkea. Tutustu myös muihin Autoasi-yrittäjien esittelyihin ja etsi sinulle lähin Autoasi-korjaamo.

Jaa sosiaalisessa mediassa