Autoasi-yrittäjä esittelyssä: Rauno Kemppe, Huoltamo Vauhtivesi R.Kemppe Ky

Sinetän kylässä lähellä Rovaniemeä toimii yrittäjä Rauno Kempen pyörittämä Huoltamo Vauhtivesi R.Kemppe. Kymmenien vuosien uran yrittäjänä tehnyt Kemppe arvostaa päivien ja työn vaihtelevuutta. Monipuolisia palveluita tarjoavan korjaamon arjessa pyritään aina luotettavaan ja ripeään toimintaan sekä asiakkaalle parhaiten toimivan ratkaisun löytämiseen.

Rauno, kuinka olet päätynyt autoalalle yrittäjäksi?

Perheessäni on aina touhuttu autojen parissa ja itsekin jo ala-asteikäisenä virittelin yhtä sun toista naapurin pojan kanssa. Autot ovat aina kiehtoneet ja vuosien varrella on tullut suoritettua niin automekaanikon tutkinto kuin lukuisia autopuolen kursseja. Perustin ensimmäisen yritykseni vuonna 1984 muuttaessani Ruotsista Suomeen. Huomasin työpaikkojen olevan pohjoisessa niin vähissä, että yrittäjyys tuntui lähes ainoalta vaihtoehdolta autoalalla. Nyt 40 vuotta myöhemmin voin kuitenkin todeta, ettei se ollut huono vaihtoehto lainkaan. Nykyinen yritykseni, Huoltamo Vauhtivesi R.Kemppe, on perustettu vuonna 1998.

Miten Autoasi-ketju tuli korjaamon toimintaan mukaan?

Autoasi tuli osaksi korjaamomme toimintaa ikään kuin automaattisesti, kun tukku, josta olimme aiemmin tilanneet tarvittavia osia, alkoi toimittamaan tavaraa Autoasin kautta. Ketjussa oleminen on helpottanut arkeamme monin tavoin – muun muassa varaosatilausten, neuvonnan ja säännöllisten koulutusten kautta.

”Pyrimme aina löytämään asiakasta parhaiten palvelevan ratkaisun ja meille on tärkeää tarjota luotettavaa ja tehokasta palvelua.”

Miten kuvailisit korjaamoanne?

Vauhtivesi on monipuolinen korjaamo, jossa asiakastyytyväisyys on keskiössä. Huollamme ja korjaamme niin autoja, pienkoneita, traktoreita kuin moottorikelkkoja. Pyrimme aina löytämään asiakasta parhaiten palvelevan ratkaisun ja meille on tärkeää tarjota luotettavaa ja tehokasta palvelua. Haluamme olla asiakkaan ykkösvalinta – korjaamo, jota on helppo lähestyä ja joka hoitaa aina hommansa kunnolla.

Korjaamossamme työskentelee lisäkseni kolme asentajaa ja palvelemme asiakkaita arkipäivisin aamukahdeksasta neljään saakka. Asiakkaistamme yli puolet on meille tuttuja kasvoja, minkä lisäksi palveluitamme hyödyntävät niin ohikulkijat kuin turistit. Etenkin sesonkiaikoina huollamme ja korjaamme paljon turistien ajoneuvoja. Bisnes on ympärivuotista, mutta eri vuodenaikoina painottuvat tietenkin eri asiat. Täällä pohjoisessa talvi näkyy korjaamollamme esimerkiksi niin, että huoltoihin ja korjauksiin tuodaan paljon moottorikelkkoja ja lumilinkoja.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Aloitan työpäiväni puoli kahdeksan aikaan ja lopetan usein vasta illalla. Pitkiin päiviin mahtuu monenlaista ja vastaan esimerkiksi polttoainetilauksista, huoltotoiminnoista, korjaamon työvastaanotosta, kahvilan asioista, talvella lumitöistä ja lisäksi teen myös itse jonkin verran korjauksia ja neuvon asentajia tarpeen mukaan. Koska korjaamon yhteydessä toimii huoltoasema ja sitä myötä kahvila, arkeeni kuuluu paljon muutakin kuin autopuolen hommia.

Miten työsi on muuttunut vuosien aikana?

Pitkän autoalaurani aikana on ehtinyt muuttua monta asiaa, joista teknologian lisääntyminen ja autojen huima kehitys tulevat ensimmäisinä mieleen. Itse näen lisääntyneen teknologian positiivisena asiana, sillä se on helpottanut ja yksinkertaistanut monia työtehtäviä. Sähköautopuolen kehitys ja uudenlaiset työt haastavat ajoittain, mutta samalla ne tuovat mukavaa vaihtelua arkeen.  Jatkuva kouluttautuminen ja into oppia uutta ovat olleet tärkeitä tekijöitä urani joka vaiheessa.

Vuosien aikana vastuuni ovat myös lisääntyneet ja nykyään alaisuudessani työskentelee kahdeksan työntekijää. On monella tapaa hyvin erilaista pyörittää korjaamoa vain itsekseen kuin alaisten kanssa. Korjaamomme toimintaan on myös tullut laajennuksia esimerkiksi rengasmyynnin merkeissä. Muutokset ja uudet haasteet pitävät mielen virkeänä ja ovat varmasti yksi syy siihen, miksi tätä työtä on mukavaa tehdä vuodesta toiseen.

”Pitkän autoalaurani aikana moni asia on muuttunut, joten jatkuva kouluttautuminen ja into oppia uutta ovat olleet tärkeitä tekijöitä läpi työvuosieni.”

Mitä arvostat työssäsi? Mikä innostaa ja motivoi?

Asiakkaat ovat itselleni kaikki kaikessa ja heidän kanssaan tulee juteltua antoisia ja pitkiäkin keskusteluja. On hienoa nähdä, kun tutut kasvot kurvaavat korjaamon pihaan. Myös päivien ja töiden monipuolisuus lisäävät motivaatiota hommia kohtaan. On virkistävää, kun työpäiviin saa lähteä avoimin mielin eikä koskaan tiedä, mitä ne tuovat tullessaan.

 

Huoltamo Vauhtivesi R.Kemppe
Kittiläntie 2069
97220 Sinettä
puh. 0400 187422
vauhtivesi@pp.inet.fi
www.vauhtivesi.fi
Ma-pe 8–16

Autoasi-korjaamoilla työskentelee valtava joukko raudanlujia korjaamoalan ammattilaisia. Tässä juttusarjassa esittelemme näitä osaajia ja korjaamojen arkea. Tutustu myös muihin Autoasi-yrittäjiin ja etsi sinulle lähin Autoasi-korjaamo.

Jaa sosiaalisessa mediassa